Рецепти
Бабини колачиња Ана Ѓорова

Традиционален балкански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Масло(100 Милилитри)

Шеќер(200 Грама)

Брашно(450 Грама)

Прашок за печиво(0.5 Пакување)

Џем од малини(2 Кафени лажици)

Нутела крем(2 Кафени лажици)

Ореви(2 Кафени лажици)

Лешник(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Скршете ги јајцата во еден сад, додајте го шеќерот и почнете да матите со миксерот, па потоа додајте го маслото и продолжете додека не добиете густа пена.
  2. Во брашното додајте го прашокот за печиво, измешајте и додајте го во матените јајца и мешајте со раце додека да добиете смеса која нема да се лепи.
  3. Од добиената смеса, правите топчиња и ги редите во намачкана тава и на секое топче му правите дупка во средината и го филувате со еурокрем, мармалад, џем, сечкани ореви, лешници и сè што сакате по желба.
  4. Печете на 180 степени околу 10 до 15 минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: