Рецепти
Бајадера со путер од кикирики Ана Ѓорова

Непечен десерт со путер од кикирики и чоколадо што се подготвува брзо и лесно со само 4 состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер од кикирики-органски(1 ½ Чаша)

Јаворов сируп(или мед ¼ чаша + 2 лажици )

Кокосово брашно(½ Чаша)

Црно чоколадо(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути + 1 час во фрижидер

  1. Во среден сад измешајте 1 чаша путер од кикирики (200 г), лаворовиот сируп (или мед) и кокосовото брашно. Мешајте со жица за матење додека смесата се згусне и добро се изедначи.
  2. Потоа претурете ја смесата во тавче (20х30см) со хартија за печење и со лажица убаво израмнете и притиснете ја на површината.
  3. Чоколадото исечкајте го и растопете го на тивко на пареа со 1/2 чаша путер од кикирики.
  4. Постојано мешајте додека се растопи целосно, а потоа прелијте го врз слојот со путер од кикирики и кокос во тавчето. Израмнете убаво со лажица.
  5. Колачот оставете го 40-60 минути во фрижидер за да се стврдне, па исечете го на коцки.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: