Рецепти
Бела алва (посно) Ана Ѓорова

Вкусна алва од гриз со цимет и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(4 Чаши)

Шеќер(3 Чаши)

Гриз(2 Чаши)

Масло(1 Чаша)

Цимет(1 Кафена лажица)

Сечкани ореви

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во еден сад ставете ги шеќерот, водата и циметот и варете ги да добиете шербет, не многу густ.
  2. Маслото ставете го во сад да се загрее, во него додајте го гризот и пржете го да добие златнокафена боја. Потоа додајте го во садот со вода и варете додека да се згусне.
  3. Додајте ги сечканите ореви и истурете ја смесата во плех, па оставете ја да се стегне.
  4. Пред послужување исечете ја на коцки и посипете малку цимет на секое парче.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: