Рецепти
Бела сангрија Ана Ѓорова

Летен алкохолен пијалак со овошје и зачини што е одличен за вашата следна забава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело вино(750 Милилитри)

Праска(1 )

Портокал(1 )

Лимон(1 )

Диња(1/2 )

Стапче цимет(1 )

Ванила стапче(1/2 )

Водка(50 Милилитри)

Шеќер(75 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути + 2 часа во фрижидер

  1. Овошјето исчистете го и исечете го на парчиња (портокалот и лимонот не ги лупите, само измијте ги и оставете ги со кора).
  2. Измешаното овошје ставете го во бокал, додајте го шеќерот, зачините (циметот и ванилата) и водката, па измешајте.
  3. Оставете да отстои 1 час во фрижидер.
  4. Потоа додајте го белото вино, измешајте и оставете да отстои уште 1 час во фрижидер пред послужување.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: