Рецепти
Бела сангрија Ана Ѓорова

Летен алкохолен пијалак со овошје и зачини што е одличен за вашата следна забава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело вино(750 Милилитри)

Праска(1 )

Портокал(1 )

Лимон(1 )

Диња(1/2 )

Стапче цимет(1 )

Ванила стапче(1/2 )

Водка(50 Милилитри)

Шеќер(75 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути + 2 часа во фрижидер

  1. Овошјето исчистете го и исечете го на парчиња (портокалот и лимонот не ги лупите, само измијте ги и оставете ги со кора).
  2. Измешаното овошје ставете го во бокал, додајте го шеќерот, зачините (циметот и ванилата) и водката, па измешајте.
  3. Оставете да отстои 1 час во фрижидер.
  4. Потоа додајте го белото вино, измешајте и оставете да отстои уште 1 час во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: