Рецепти
Бели колачиња (посно) Ана Ѓорова

Послужете ги со чаша топол чај и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Квасец(1 свеж )

Вода(1/2 литар млака )

Сол(1 Супена лажица)

Шеќер(4 Супени лажици)

Масло(8 Супени лажици)

Брашно(по потреба за да се замеси тесто )

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Замесете тесто од квасецот, млаката вода, па ставете ги шеќерот, солта и маслото. На крај додајте брашно по потреба да се замеси меко и мазно тесто, па оставете го да нарасне.
  2. Откако тестото ќе нарасне, поделете го на два дела и првото тесто на набрашнета површина расукајте го со дебелина од 2 см и од кората со чаша сечете кругови.
  3. Исечените кругови ставете ги во набрашнет плех и оставете ги повторно на топло да нараснат.
  4. Потоа пржете ги на загреано масло, а откако ќе ги испржите сите, извалкајте ги во шеќер во прав и послужете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: