Рецепти
Белмуж Ана Ѓорова

Специјалитет од српската кујна од бело сирење што е одлично за мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Младо кравјо сирење(или овчо 1 килограм )

Пченкарно брашно(бело 1 шолја )

Сол(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сирењето ставете го во тенџере на рингла на тивок оган и стопете го со повремено мешање додека сосема не се растопи (треба да биде течно како млеко).
  2. Потоа додајте го брашното, посолете по вкус (внимавајте да не пресолите) и со дрвена лажица мешајте непрекинато 10-15 минути.
  3. Кога смесата ќе стане како грутка и ќе почне да се одлепува од садот, може да се тргне од оган и да се послужи.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: