Рецепти
Бело касато Ана Ристеска

Добро познатата касато торта во бела варијанта која ќе ви се допадне исто колку оригиналот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(600 Грама)

Желе бомбони(1 Пакување)

Кокосови снегулки(100 Грама)

Урми(100 Грама)

Пудинг од ванила(2 Пакувања)

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

Путер(125 Грама)

Млеко(1,5 Литар)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во еден сад ги кршиме бисквитите, ги сечкаме желето и урмите, па го додаваме и кокосот. Убаво ги промешуваме.
  2. Во тенџере на тивок оган го вариме пудингот со еден литар млеко и во него го додаваме путерот да се растопи при варењето.
  3. Со сварениот пудинг ги посипуваме бисквитите, потоа промешуваме и ја формираме тортата во сад за торти.
  4. Шлаг пената ја матиме со преостанатото млеко и со неа ја украсуваме тортата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: