Рецепти
Бело касато
Добро познатата касато торта во бела варијанта која ќе ви се допадне исто колку оригиналот
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Бисквити(600 Грама)
Желе бомбони(1 Пакување)
Кокосови снегулки(100 Грама)
Урми(100 Грама)
Пудинг од ванила(2 Пакувања)
Шлаг крем ванила(1 Пакување)
Путер(125 Грама)
Млеко(1,5 Литар)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Во еден сад ги кршиме бисквитите, ги сечкаме желето и урмите, па го додаваме и кокосот. Убаво ги промешуваме.
- Во тенџере на тивок оган го вариме пудингот со еден литар млеко и во него го додаваме путерот да се растопи при варењето.
- Со сварениот пудинг ги посипуваме бисквитите, потоа промешуваме и ја формираме тортата во сад за торти.
- Шлаг пената ја матиме со преостанатото млеко и со неа ја украсуваме тортата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во