Рецепти
Бешамел палачинки Ана Ѓорова

Бешамел смеса за палачинки од слатка павлака, млеко, брашно и путер. Филувајте ги со слатко од овошје или со крем и бело чоколадо.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(60 Грама)

Брашно(60 Грама)

Млеко(1/8 Литар)

Шеќер(60 Грама)

Слатка павлака(2 Супени лажици)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. На растопен путер додајте го брашното и мешајте, а потоа прелијте млеко и додајте 30 грама шеќер. Оставете да се динста кратко на умерена температура.
  2. Потоа тргнете од оган и кога ќе се подолади смесата, додајте ги жолчките и слатката павлака.
  3. Од белките и преостанатиот шеќер изматете цврст снег и додајте ги со останатата смеса.
  4. Од добиената смеса пржете палачинки (како мали омлети) на врело масло од двете страни по 1-2 минути и наполнете ги по желба.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: