Рецепти
Бистра супа со просо и ѓумбир Ана Ѓорова

Зачинета и вкусна супа од просо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Просо(4 Супени лажици)

Ѓумбир во прав(1 Прстофат)

Коцка за супа-бујон(1 )

Вода(1 Литар)

Морков(1 )

Магдонос(1 Гранче)

Вегета

Бибер

Брашно(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад на оган ставете малку масло. Додајте рендан морков и пржете.
  2. Додајте лажичка брашно, па по 1 минута додајте ја водата. Откако ќе зоврие водата додајте ги просото и коцката супа.
  3. Зачинете и оставете да проврие додека се раствори коцката супа.
  4. Тргнете од оган и зачинете со мелен ѓумбир и со сечкан магдонос.
  5. Покријте со капак и оставете уште 10 минути да постои за да набабри просото.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: