Рецепти
Битер бален Ана Ѓорова

Ова интересно предјадење потекнува од Холандија, а толку е хранливо што може да го искористите како главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(300 Грама)

Телешко месо(300 Грама)

Сенф(150 Грама)

Домат(2 )

Марула(4 Листови)

Лебни трошки(50 Грама)

Сечкан магдонос(0.5 Китка)

Свежо нане(2 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 45 минути

  1. Ставете ги пилешкото и телешкото месо да се варат. Кога убаво ќе се сварат, исечкајте ги на многу ситни парчиња или подобро изблендирајте за да се добие смеса како паштета.
  2. Додајте зачини по вкус: сол, магдонос, нане и црн пипер и убаво соединете ја смесата.
  3. Од така подготвеното месо, правете топчиња со големина од 4-5 сантиметри во дијаметар.
  4. Топчињата панирајте ги со лебни трошки и пржете ги на врело масло во фритеза додека убаво не потемнат. Послужете со сенф и декорирајте со листови зелена салата и домат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: