Рецепти
Битер бален
Ова интересно предјадење потекнува од Холандија, а толку е хранливо што може да го искористите како главно јадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(300 Грама)
Телешко месо(300 Грама)
Сенф(150 Грама)
Домат(2 )
Марула(4 Листови)
Лебни трошки(50 Грама)
Сечкан магдонос(0.5 Китка)
Свежо нане(2 Супени лажици)
Бибер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 45 минути
- Ставете ги пилешкото и телешкото месо да се варат. Кога убаво ќе се сварат, исечкајте ги на многу ситни парчиња или подобро изблендирајте за да се добие смеса како паштета.
- Додајте зачини по вкус: сол, магдонос, нане и црн пипер и убаво соединете ја смесата.
- Од така подготвеното месо, правете топчиња со големина од 4-5 сантиметри во дијаметар.
- Топчињата панирајте ги со лебни трошки и пржете ги на врело масло во фритеза додека убаво не потемнат. Послужете со сенф и декорирајте со листови зелена салата и домат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во