Рецепти
Битер бален Ана Ѓорова

Ова интересно предјадење потекнува од Холандија, а толку е хранливо што може да го искористите како главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(300 Грама)

Телешко месо(300 Грама)

Сенф(150 Грама)

Домат(2 )

Марула(4 Листови)

Лебни трошки(50 Грама)

Сечкан магдонос(0.5 Китка)

Свежо нане(2 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 45 минути

  1. Ставете ги пилешкото и телешкото месо да се варат. Кога убаво ќе се сварат, исечкајте ги на многу ситни парчиња или подобро изблендирајте за да се добие смеса како паштета.
  2. Додајте зачини по вкус: сол, магдонос, нане и црн пипер и убаво соединете ја смесата.
  3. Од така подготвеното месо, правете топчиња со големина од 4-5 сантиметри во дијаметар.
  4. Топчињата панирајте ги со лебни трошки и пржете ги на врело масло во фритеза додека убаво не потемнат. Послужете со сенф и декорирајте со листови зелена салата и домат.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: