Рецепти
Болоња салата Ана Ристеска

Освежувачка и хранлива салата која се служи како лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(600 Грама)

Пилешки гради(100 Грама)

Моцарела сирење(200 Грама)

Пченка(3 Супени лажици)

Шери домати(12 )

Мајонез(2 Супени лажици)

Павлака(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Боранијата исечкајте ја и ставете ја да се вари. Кога ќе биде готова, исцедете ја.
  2. Потоа ставете го пилешкото месо да се вари заедно со пченката.
  3. Додека се вари месото, исечкајте моцарела на ситни коцки и шери доматите исечете ги на 4 парчиња.
  4. Во сад за салата ставете ја боранијата, пилешкото месо (кога ќе се олади исечкајте го и тоа на ситни парчиња), моцарелата, шери доматите, мајонезот, павлаката, сол и бибер и сето тоа измешајте го убаво.
  5. Ставете ја салатата во фрижидер да се олади околу 15-тина минути и потоа послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: