Рецепти
Бомба торта Ана Ѓорова

Непечен и многу едноставен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(350 Милилитри)

Шеќер(200 Грама)

Маргарин(150 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Бисквити(500 Грама)

Ореви(150 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Урми(200 Грама)

Ресани(120 Грама)

Какао(2 Супени лажици)

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

Млеко(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во тенџере на оган се ставаат да зовријат водата, шеќерот, ванилиниот шеќер и маргаринот. Потоа тенџерето се трга настрана за да се излади.
  2. Во подлабок сад се ставаат дробените бисквити, сечканите ореви и сечканите урми. Се додаваат и сувото грозје и какаото, па се меша со лажица. Врз нив се истура оладениот шербет.
  3. Сето тоа добро се меша додека состојките се изедначат.
  4. Ресаните се редат како подлога врз тркалезна чинија за торта. Врз нив се истура целата смеса и се обликува како топка.
  5. Се остава во фрижидер да се стегне најмалку 1 час.
  6. Одозгора целата торта се премачкува со шлаг пена и се декорира со овошје по желба или со рендано чоколадо.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: