Рецепти
Бомбички од палента Ана Ристеска

Со ова предјадење ви предлагаме да се напиете црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ставете да се вари 200 г инстант палента во 650 мл врела и посолена вода.
  2. Кога ќе се излади палентата, додајте 3 жолчки и 40 г сирење по желба.
  3. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  4. Од смесата обликувајте топчиња со големина на орев.
  5. Откако ќе ги обликувате, бомбичките валкајте ги во лесно изматени белки, а потоа во сечкани ф’стаци.
  6. Така подготвените бомбици наредете ги врз плех.
  7.  Печете ги 10 минути во загреана рерна на 200°C.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: