Рецепти
Боранија со јајца и павлака Ана Ристеска

Идеја за брз ручек за кога немате многу време

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Кромидот и морковот ситно исечкајте ги.
  2. На малку масло издинстајте го кромидот со малку вода.
  3. Додајте го морковот и зачините и динстајте уште 3 минути.
  4. Во друг сад ставете ја боранијата и налејте ја со вода, па динстајте на тивок оган додека не испари водата.
  5. На крај боранијата исцедете ја и сипете ја во огноотпорен сад, потоа додајте го приготвениот зеленчук и прелејте ја со изматеното јајце со павлака.
  6. Печете во загреана рерна на 150 степени околу 30 минути.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: