Рецепти
Боранија со јајца и павлака
Идеја за брз ручек за кога немате многу време
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Кромидот и морковот ситно исечкајте ги.
- На малку масло издинстајте го кромидот со малку вода.
- Додајте го морковот и зачините и динстајте уште 3 минути.
- Во друг сад ставете ја боранијата и налејте ја со вода, па динстајте на тивок оган додека не испари водата.
- На крај боранијата исцедете ја и сипете ја во огноотпорен сад, потоа додајте го приготвениот зеленчук и прелејте ја со изматеното јајце со павлака.
- Печете во загреана рерна на 150 степени околу 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во