Рецепти
Боранија со јајца и павлака Ана Ристеска

Идеја за брз ручек за кога немате многу време

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Кромидот и морковот ситно исечкајте ги.
  2. На малку масло издинстајте го кромидот со малку вода.
  3. Додајте го морковот и зачините и динстајте уште 3 минути.
  4. Во друг сад ставете ја боранијата и налејте ја со вода, па динстајте на тивок оган додека не испари водата.
  5. На крај боранијата исцедете ја и сипете ја во огноотпорен сад, потоа додајте го приготвениот зеленчук и прелејте ја со изматеното јајце со павлака.
  6. Печете во загреана рерна на 150 степени околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: