Рецепти
Боранија со јајца и павлака Ана Ристеска

Идеја за брз ручек за кога немате многу време

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Кромидот и морковот ситно исечкајте ги.
  2. На малку масло издинстајте го кромидот со малку вода.
  3. Додајте го морковот и зачините и динстајте уште 3 минути.
  4. Во друг сад ставете ја боранијата и налејте ја со вода, па динстајте на тивок оган додека не испари водата.
  5. На крај боранијата исцедете ја и сипете ја во огноотпорен сад, потоа додајте го приготвениот зеленчук и прелејте ја со изматеното јајце со павлака.
  6. Печете во загреана рерна на 150 степени околу 30 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: