Рецепти
Боранија во рерна Ана Ѓорова

Запечена боранија на македонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(1 Килограм)

Кромид(250 Грама)

Масло(100 Грама)

Брашно

Сол

Бибер

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Боранијата сварете ја во вода со сол и потоа исцедете ја.
  2. Кромидот испржете го во тава со малку масло, додајте црвен пипер и измешајте ја смесата со исцедената боранија.
  3. Префрлете во земјена тава и налејте ја со водата во која се вареше боранијата, колку да облее. Може да додадете и друг зеленчук по вкус како морков, компир или домати.
  4. Зачинете со бибер и сол, наросете малку брашно на површината и ставете ја боранијата во рерна да се пече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: