Рецепти
Боранија во рерна
Запечена боранија на македонски начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Боранијата сварете ја во вода со сол и потоа исцедете ја.
- Кромидот испржете го во тава со малку масло, додајте црвен пипер и измешајте ја смесата со исцедената боранија.
- Префрлете во земјена тава и налејте ја со водата во која се вареше боранијата, колку да облее. Може да додадете и друг зеленчук по вкус како морков, компир или домати.
- Зачинете со бибер и сол, наросете малку брашно на површината и ставете ја боранијата во рерна да се пече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во