Рецепти
Борена туршија од црвени пиперки (посно)
Одлична салата за во ладните денови
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвена пиперка(3 Килограми)
Црвен вински оцет(1 Литар)
Сол(150 Грама)
Масло(150 Милилитри)
Шеќер(130 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Пиперките се чистат од лушпите и се ставаат во растворот од оцетот, солта, маслото и шеќерот кој врие.
- Само се пуштаат во врелата течност и се вадат веднаш.
- Се оставаат да се оладат, а потоа се ставаат во тегли. Се става лук и магдонос.
- Се посипуваат со истата течност во која се вареа, но таа да е оладена.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во