Рецепти
Божиќна сангрија Ана Ристеска

Совршен пијалак за божиќните и новогодишните прослави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело вино(750 Милилитри)

Сајдер од јаболко(1 1/2 Чаша)

Бренди(1/2 Чаша)

Круша(3 исечкани )

Портокал(3 исечкани )

Калинка(1 )

Стапче цимет(3 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Ставете ги сите состојки во еден сад, промешајте и оставете да отстојат во фрижидер неколку часа.
  2. Кога ќе послужувате, во чашите додајте сечкана крушка и декорирајте ги чашите со цимет и шеќер.

 

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: