Рецепти
Божиќна сангрија Ана Ристеска

Совршен пијалак за божиќните и новогодишните прослави

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бело вино(750 Милилитри)

Сајдер од јаболко(1 1/2 Чаша)

Бренди(1/2 Чаша)

Круша(3 исечкани )

Портокал(3 исечкани )

Калинка(1 )

Стапче цимет(3 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Ставете ги сите состојки во еден сад, промешајте и оставете да отстојат во фрижидер неколку часа.
  2. Кога ќе послужувате, во чашите додајте сечкана крушка и декорирајте ги чашите со цимет и шеќер.

 

Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: