Рецепти
Брауни чизкејк Ана Ѓорова

Вкусен колач со крем сирење и бело и црно чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крем сирење(225 Грама)

Шеќер(1 Чаша)

Јајце(3 )

Бело чоколадо(1 Пакување)

Црно чоколадо(1 Пакување)

Путер(1/4 Чаша)

Брашно(2/3 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Во сад измешајте ги крем сирењето, 1/4 чаша шеќер и 1 јајце и матете додека да добиете хомоген крем. Белото чоколадо исечкајте го со нож на парченца и додајте го во смесата. Мешајте со лажица.
  3. Црното чоколадо и путерот стопете ги на пареа, па измешајте ги со 1/2 чаша шеќер и 2 јајца.
  4. Во друг сад измешајте ги брашното, печивото и солта и додајте ги во смесата со црно чоколадо. Убаво мешајте да се соединат сите состојки.
  5. Половина од чоколадната смеса ставете ја во намастена тепсија, нанесете ја одозгора смесата од крем сирењето и белото чоколадо, па одозгора сипете го остатокот од црната чоколадна смеса.
  6. Печете го колачот 25-30 минути во загреаната рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: