Рецепти
Брауни чизкејк Ана Ѓорова

Вкусен колач со крем сирење и бело и црно чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крем сирење(225 Грама)

Шеќер(1 Чаша)

Јајце(3 )

Бело чоколадо(1 Пакување)

Црно чоколадо(1 Пакување)

Путер(1/4 Чаша)

Брашно(2/3 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Во сад измешајте ги крем сирењето, 1/4 чаша шеќер и 1 јајце и матете додека да добиете хомоген крем. Белото чоколадо исечкајте го со нож на парченца и додајте го во смесата. Мешајте со лажица.
  3. Црното чоколадо и путерот стопете ги на пареа, па измешајте ги со 1/2 чаша шеќер и 2 јајца.
  4. Во друг сад измешајте ги брашното, печивото и солта и додајте ги во смесата со црно чоколадо. Убаво мешајте да се соединат сите состојки.
  5. Половина од чоколадната смеса ставете ја во намастена тепсија, нанесете ја одозгора смесата од крем сирењето и белото чоколадо, па одозгора сипете го остатокот од црната чоколадна смеса.
  6. Печете го колачот 25-30 минути во загреаната рерна.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: