Рецепти
Бротчиња од модар патлиџан Ана Ѓорова

Вегетаријански бротчиња од модар патлиџан наполнети со смеса од кравјо сирење, домати, леб, зелени маслинки и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(4 )

Леб(4 Парчиња)

Младо кравјо сирење(250 Грама)

Домат(3 )

Зелени маслинки(150 Грама)

Лук(4 Чешниња)

Рузмарин(1 Гранче)

Суво оригано(4 Кафени лажици)

Мајоран во прав(4 Кафени лажици)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Отстранете им ги рачките на модрите патлиџани, а потоа ставете ги во рерна да се потпечат 15-тина минути на температура од 250°C.
  2. Во длабок сад измешајте ги доматите исечени на коцки и излупени, исечканите маслинки, ситно сечканиот лук и парчињата леб исечени на коцки без корка. Зачинете со мајоран, оригано, рузмарин, сол и бибер. Додајте масло и сè убаво промешајте.
  3. Потпечените модри патлиџани преполовете ги и со нож отстранете им ги семките и внатрешноста. Издлабената внатрешност ситно исечкајте ја и додајте ја во длабокиот сад.
  4. Со лажица наполнете ги половинките модри патлиџани, попрскајте ги со масло за јадење и печете ги во загреана рерна на 200°C, околу 20 минути. Послужете ги топли и наросете сечкан магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: