Рецепти
Бротчиња од модар патлиџан Ана Ѓорова

Вегетаријански бротчиња од модар патлиџан наполнети со смеса од кравјо сирење, домати, леб, зелени маслинки и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(4 )

Леб(4 Парчиња)

Младо кравјо сирење(250 Грама)

Домат(3 )

Зелени маслинки(150 Грама)

Лук(4 Чешниња)

Рузмарин(1 Гранче)

Суво оригано(4 Кафени лажици)

Мајоран во прав(4 Кафени лажици)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Отстранете им ги рачките на модрите патлиџани, а потоа ставете ги во рерна да се потпечат 15-тина минути на температура од 250°C.
  2. Во длабок сад измешајте ги доматите исечени на коцки и излупени, исечканите маслинки, ситно сечканиот лук и парчињата леб исечени на коцки без корка. Зачинете со мајоран, оригано, рузмарин, сол и бибер. Додајте масло и сè убаво промешајте.
  3. Потпечените модри патлиџани преполовете ги и со нож отстранете им ги семките и внатрешноста. Издлабената внатрешност ситно исечкајте ја и додајте ја во длабокиот сад.
  4. Со лажица наполнете ги половинките модри патлиџани, попрскајте ги со масло за јадење и печете ги во загреана рерна на 200°C, околу 20 минути. Послужете ги топли и наросете сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: