Рецепти
Брза салата од ориз
Овој рецепт можете да го комбинирате со печено месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ориз(150 Грама)
Димена сланина(100 Грама)
Павлака(150 Милилитри)
Мајонез(100 Грама)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
Јајце(3 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Оризот сварете го во солена вода и оставете го да се олади.
- Во меѓувреме, сварете 3 јајца.
- Исечкајте ја димената сланина на коцки, изрендајте две јајца, исечкајте ги на ситно киселите краставички и сè додајте во оризот.
- Во смесата додајте ја павлаката и мајонезот.
- Измешајте сè заедно и ставете сол и бибер.
- Сервирајте во сад за салата и декорирајте со третото јаце исечено на кругови, домат и ливчиња магдонос.
- Ставете ја салатата во фрижидер до послужувањето.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во