Рецепти
Брзи чоколадни колачиња Ана Ѓорова

Декоративни чоколадни колачиња на кои нема да им одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Чаша)

Какао(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Црно чоколадо(120 Грама)

Путер(120 Грама)

Шеќер(1.5 Чаша)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 170 степени.
  2. Измешајте го брашното, какаото, печивото и солта во сад и мешајте со жица за матење додека добиете хомогена смеса.
  3. Настрана во сад растопете го чоколадото со путерот и додајте го шеќерот, ванилата и јајцата.
  4. Мешајте ја смесата додека убаво се соедини и потоа додајте го брашното и какаото.
  5. Откако ќе добиете убава смеса, додајте ги чоколадните трошки и промешајте. Може да додадете и чоколадни бонбони во разни бои.
  6. Од смесата формирајте топчиња и ставете ги во плех врз хартија за печење. Малку сплескајте ги со рацете и печете го 12-15 минути во загреаната рерна.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: