Рецепти
Брзи пирошки Ана Ристеска

Брзи пирошки кои можете да ги комбинирате со сирење или кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(350 Грама)

Јајце(1 )

Јогурт(150 Милилитри)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во длабок сад, го ставаме брашното и на средина ставаме малку сол, половина лажичка сода бикарбона и на крај ги додаваме јогуртот и јајцето.
  2. Го замесуваме тестото да биде мазно.
  3. Откако добро ќе го измесиме, тестото го сукаме во кора со дебелина од 1 см.
  4. Од расуканото тесто сечеме ленти, па секоја лента ја сечеме на мали лентички.
  5. Потоа, во добро загреано масло ги пржиме мини-пирошките додека заруменат.
  6. Откако ќе се испржат, пирошките се ставаат на хартија за да се впие вишокот маснотија, па се послужуваат додека се топли.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: