Рецепти
Брзи пирошки Ана Ристеска

Брзи пирошки кои можете да ги комбинирате со сирење или кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(350 Грама)

Јајце(1 )

Јогурт(150 Милилитри)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во длабок сад, го ставаме брашното и на средина ставаме малку сол, половина лажичка сода бикарбона и на крај ги додаваме јогуртот и јајцето.
  2. Го замесуваме тестото да биде мазно.
  3. Откако добро ќе го измесиме, тестото го сукаме во кора со дебелина од 1 см.
  4. Од расуканото тесто сечеме ленти, па секоја лента ја сечеме на мали лентички.
  5. Потоа, во добро загреано масло ги пржиме мини-пирошките додека заруменат.
  6. Откако ќе се испржат, пирошките се ставаат на хартија за да се впие вишокот маснотија, па се послужуваат додека се топли.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: