Рецепти
Чамци од лиснато тесто Ана Ристеска

Богат ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Мешано мелено месо(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Кисели краставички(3-4 )

Лиснато тесто(500 Грама)

Јајце(1 )

Кашкавал(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подговува за помалку од 50 минути

  1. Сварете ги компирите, потоа згмечете ги во пире.
  2. Исечкајте го кромидот ситно, па испржете го, додајте го месото и пржете ги заедно.
  3. Исечете ги краставиците на полукругови.
  4. Расукајте го лиснатото тесто, потоа исечете го на коцки.
  5. На секоја коцка ставете малку пире, потоа од прженото месо и од краставичките, па обликувајте го тестото во форма на чамец.
  6. Премачкајте го тестото со изматено јајце, па одозгора изрендајте кашкавал.
  7. Печете во загреан рерна, на 180 степени околу 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: