Рецепти
Чамци од лиснато тесто Ана Ристеска

Богат ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Мешано мелено месо(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Кисели краставички(3-4 )

Лиснато тесто(500 Грама)

Јајце(1 )

Кашкавал(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подговува за помалку од 50 минути

  1. Сварете ги компирите, потоа згмечете ги во пире.
  2. Исечкајте го кромидот ситно, па испржете го, додајте го месото и пржете ги заедно.
  3. Исечете ги краставиците на полукругови.
  4. Расукајте го лиснатото тесто, потоа исечете го на коцки.
  5. На секоја коцка ставете малку пире, потоа од прженото месо и од краставичките, па обликувајте го тестото во форма на чамец.
  6. Премачкајте го тестото со изматено јајце, па одозгора изрендајте кашкавал.
  7. Печете во загреан рерна, на 180 степени околу 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: