Рецепти
Чиа пудинг со суво овошје Ана Ристеска

Оваа ужинка може да ја направите со било кое овошје сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чиа семе(1 Супена лажица)

Оризово млеко во прав(2 Кафени лажици)

Вода(1 Чаша)

Замрзнати вишни(колку сакате )

Бадеми(колку сакате )

Суви брусници(колку сакате )

Суви сливи(колку сакате )

Мед(1 Кафена лажица)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Зовријте ја водата и потоа во неа ставете го оризовото млеко и промешајте.
  2. Чиата ставете ја во сад и постепено додавајте го млекото. Постојано мешајте и додавајте од млекото додека не ја добиете саканата густина. Ако ставите премногу млеко, додајте малку чиа и пудингот ќе се згусне.
  3. Бидејќи пудингот ќе биде топол, ставете го во фрижидер да се олади 5 мин.
  4. Потоа одозгора поросете од замрзнатите вишни (го освежуваат пудингот), сувите брусници, сечканите бадеми и суви сливи. Ставете од медот, поросете со малку цимет и уживајте.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: