Рецепти
Чизкејк од малини Ана Ѓорова

Кремаста торта од бело чоколадо со малини и орео колачиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Орео колачиња(24 )

Несолен путер(1/4 Чаша)

Крем сирење(225 Грама)

Бело чоколадо(225 Грама)

Павлака(1 Чаша)

Јајце(5 )

Шеќер во прав(2/3 Чаши)

Брашно(3 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1/4 Чаша)

Малини(3/4 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Загрејте ја рерната на 160°C. Калапот за торта обложете го со хартија за печење и малку намрсете го.
  2. Изблендирајте ги орео колачињата и измешајте ги со истопен путер, а потоа распоредете во садот за торта.
  3. Измешајте ги крем сирењето и паваката додека убаво не се соединат, или изблендирајте ги, а потоа додајте 3 јајца, 2 белки од јајца и 1/2 чаша шеќер во прав и повторно мешајте.
  4. Додајте ги брашното, ванилата, свежиот сок од лимон, топеното бело чоколадо и убаво соединете, а потоа нанесете втор слој во калапот врз слојот со орео колачињата.
  5. Малините изблендирајте ги со 3 лажици шеќер во прав и додајте ги врз слојот од бело чоколадо.
  6. Ставете го калапот во загреаната рерна и печете 1 и пол час. Кога ќе се испече тортата, оставете да се олади барем половина час, а потоа покријте ја со пластичен капак и оставете ја во фрижидер да отстои 5-6 часа или преку ноќ.
  7. Тортата може да ја послужите со рендано бело чоколадо или шлаг на врвот, а може да додадете и свежи малини.

 

Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: