Рецепти
Чоколаден чиа пудинг Ана Ѓорова

Чиа семето содржи многу омега киселини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чиа семе(4 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Вода(1 Чаша)

Чоколадно млеко(100 Милилитри)

Органски кокосов шеќер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Се мешаат чиа семето и водата во еден сад и така промешаната смеса се остава да отстои еден час.
  2. Потоа, се додава чоколадното млеко за да се добие соодветна густина.
  3. На крај се додава лажичка ванила екстракт и кокосов шеќер по желба.
  4. Целата смеса се блендира и се служи.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: