Рецепти
Чоколаден фаџ Ана Ристеска

Брз и едноставен десерт погоден за сечии желби.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(3 Чаши)

Кокосово млеко(3/4 Чаша)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути.

  1. Ставете го чоколадото исечкано на мали коцки во голем сад.
  2. Соединете ги кокосовото млеко и масло од кокос во мало тенџере и доведете ја смесата до вриење, со повремено мешање за кокосово масло да се стопи целосно, а млекото да се загрее рамномерно.
  3. Истурете го топлото кокосово млеко и масло врз парчињата чоколадо и оставете да отстојат 2 минути. Мешајте додека чоколадото не се стопи и сите состојки не се соединат.
  4. Во тава за печење на мафини, ставете хартиени корпички и наполнете ги со чоколадната смеса. По желба поросете ги со морска сол.
  5. Така подготвената тава ставете ја во замрзнувач 1 час или во фрижидер 2-3 часа.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: