Рецепти
Чоколаден сладолед со кафе Ана Ѓорова

Брз и лесен летен десерт од малку состојки за љубителите на чоколадниот вкус во комбинација со кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кондензирано млеко(175 Милилитри)

Варено кафе(60 Милилитри)

Слатка павлака(300 Милилитри)

Црно чоколадо(60 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Чоколадото растопете го на пареа и потоа оставете го настрана да се олади.
  2. Слатката павлака изматете ја со миксер во цврст шлаг.
  3. Во мал сад измешајте го кафето (претходно варено и оладено) и кондензираното млеко. Кафето се бира по желба – обидете се со појако кафе.
  4. Додајте малку од шлагот во смесата со кафе и измешајте со лажица, па потоа додајте го остатокот од шлагот и мешајте за да нема грутки и смесата целосно да се соедини.
  5. Потоа претурете ја во пластичен сад. Одозгора претурете го растопеното чоколадо и мешајте со врвот од нож да направите интересни шари во сладоледот.
  6. Садот поклопете го со капак и замрзнете го сладоледот најмалку 3-5 часа или преку ноќ.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: