Рецепти
Чоколаден сладолед со кафе Ана Ѓорова

Брз и лесен летен десерт од малку состојки за љубителите на чоколадниот вкус во комбинација со кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кондензирано млеко(175 Милилитри)

Варено кафе(60 Милилитри)

Слатка павлака(300 Милилитри)

Црно чоколадо(60 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Чоколадото растопете го на пареа и потоа оставете го настрана да се олади.
  2. Слатката павлака изматете ја со миксер во цврст шлаг.
  3. Во мал сад измешајте го кафето (претходно варено и оладено) и кондензираното млеко. Кафето се бира по желба – обидете се со појако кафе.
  4. Додајте малку од шлагот во смесата со кафе и измешајте со лажица, па потоа додајте го остатокот од шлагот и мешајте за да нема грутки и смесата целосно да се соедини.
  5. Потоа претурете ја во пластичен сад. Одозгора претурете го растопеното чоколадо и мешајте со врвот од нож да направите интересни шари во сладоледот.
  6. Садот поклопете го со капак и замрзнете го сладоледот најмалку 3-5 часа или преку ноќ.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: