Рецепти
Чоколаден сладолед со кафе Ана Ѓорова

Брз и лесен летен десерт од малку состојки за љубителите на чоколадниот вкус во комбинација со кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кондензирано млеко(175 Милилитри)

Варено кафе(60 Милилитри)

Слатка павлака(300 Милилитри)

Црно чоколадо(60 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Чоколадото растопете го на пареа и потоа оставете го настрана да се олади.
  2. Слатката павлака изматете ја со миксер во цврст шлаг.
  3. Во мал сад измешајте го кафето (претходно варено и оладено) и кондензираното млеко. Кафето се бира по желба – обидете се со појако кафе.
  4. Додајте малку од шлагот во смесата со кафе и измешајте со лажица, па потоа додајте го остатокот од шлагот и мешајте за да нема грутки и смесата целосно да се соедини.
  5. Потоа претурете ја во пластичен сад. Одозгора претурете го растопеното чоколадо и мешајте со врвот од нож да направите интересни шари во сладоледот.
  6. Садот поклопете го со капак и замрзнете го сладоледот најмалку 3-5 часа или преку ноќ.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: