Рецепти
Чоколадна алва Ана Ристеска

Турски десерт со чоколаден твист

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(260 Милилитри)

Шеќер(1 Килограм)

Маргарин(1 Пакување)

Какао(1 Пакување)

Ванила во прав(1 Пакување)

Брашно(600 Грама)

Ореви(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Млекото, шеќерот, маргаринот и ванилата се ставаат да зовријат и се варат 15 минути.
  2. Во посебен сад се мешаат брашното, оревите и какаото.
  3. Оваа смеса постепено се додава во зоврините состојки и се промешува убаво.
  4. Се става веднаш во тавче обложено со најлонска фолија.
  5. Од алвата се сечат коцки или баклавички и се оставаат да се изладат во фрижидер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: