Рецепти
Чоколадна торта со бела капа Ана Ристеска

Вистински погодок за сите љубители на неодоливата комбинација од чоколадо и кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Замесете тесто од брашното, путерот, малку сол, шеќерот во прав, и 2 лажици какао. Завиткајте го тестото бо фолија и оставете го да отстои 60 минути во фрижидер. Потоа расукајте го во дебелина од 4мм и ставете го во тава со дијаметар од 22 см. Печете го 20 минути на 200 степени. Оставете го да се олади без да го вадите од тавата.
  2. Растворете 1 лажица густин во малку ладно млеко, па додајте ги жолчките, 125 грама шеќер и останатото млеко измешано со 1/3 чаша топло кафе. Згрејте го кремот до 84 степени. Омекнете го желатинот во ладна вода, исцедете го и задно со ренданото чоколадо додајте го во кремот.
  3. Изматете ги белките со малку сол и со останатиот шеќер. Ладниот крем сипете го врз тестото, покријте го со белата смеса и посипете го со исечкани лешници. Печете ја тортата кратко време, па сервирајте ја.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: