Рецепти
Чоколадна торта со бела капа Ана Ристеска

Вистински погодок за сите љубители на неодоливата комбинација од чоколадо и кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Замесете тесто од брашното, путерот, малку сол, шеќерот во прав, и 2 лажици какао. Завиткајте го тестото бо фолија и оставете го да отстои 60 минути во фрижидер. Потоа расукајте го во дебелина од 4мм и ставете го во тава со дијаметар од 22 см. Печете го 20 минути на 200 степени. Оставете го да се олади без да го вадите од тавата.
  2. Растворете 1 лажица густин во малку ладно млеко, па додајте ги жолчките, 125 грама шеќер и останатото млеко измешано со 1/3 чаша топло кафе. Згрејте го кремот до 84 степени. Омекнете го желатинот во ладна вода, исцедете го и задно со ренданото чоколадо додајте го во кремот.
  3. Изматете ги белките со малку сол и со останатиот шеќер. Ладниот крем сипете го врз тестото, покријте го со белата смеса и посипете го со исечкани лешници. Печете ја тортата кратко време, па сервирајте ја.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: