Рецепти
Чоколадна торта со бела капа Ана Ристеска

Вистински погодок за сите љубители на неодоливата комбинација од чоколадо и кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Замесете тесто од брашното, путерот, малку сол, шеќерот во прав, и 2 лажици какао. Завиткајте го тестото бо фолија и оставете го да отстои 60 минути во фрижидер. Потоа расукајте го во дебелина од 4мм и ставете го во тава со дијаметар од 22 см. Печете го 20 минути на 200 степени. Оставете го да се олади без да го вадите од тавата.
  2. Растворете 1 лажица густин во малку ладно млеко, па додајте ги жолчките, 125 грама шеќер и останатото млеко измешано со 1/3 чаша топло кафе. Згрејте го кремот до 84 степени. Омекнете го желатинот во ладна вода, исцедете го и задно со ренданото чоколадо додајте го во кремот.
  3. Изматете ги белките со малку сол и со останатиот шеќер. Ладниот крем сипете го врз тестото, покријте го со белата смеса и посипете го со исечкани лешници. Печете ја тортата кратко време, па сервирајте ја.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: