Рецепти
Чоколадни јајца Ана Ристеска

Лесен и едноставен чоколаден десерт со кој ќе ги изненадите гостите за Велигден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадни јајца(8 )

Слатка павлака(150 Милилитри)

Мелени лешници(100 Грама)

Мелени бисквити(100 Грама)

Капучино во прав(4 Супени лажици)

Рум(3 Кафени лажици)

Какао(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Јајцата внимателно скршете ги на половинки. За посигурно и поуспешно засечете ги со остар нож по работ на кој се споени, па малку стиснете.
  2. Слатката павлака, румот, какаото, капучиното и чоколадото растопете ги на оган добро да се соединат.
  3. Потоа со миксер добро изматете ги, па додајте ги лешниците и бисквитите. Доколку смесата ви е течна, додајте уште малку бисквити или лешници, доколку, пак е поретка, регулирајте со румот, но имате предвид дека смесата ќе се стегне повеќе откако добро ќе се излади. Значи, ниту пресува ниту претечна.
  4. Оставете да се излади повремено мешајќи, потоа полнете ги чоколадните јајца.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: