Рецепти
Чоколадни јајца Ана Ристеска

Лесен и едноставен чоколаден десерт со кој ќе ги изненадите гостите за Велигден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадни јајца(8 )

Слатка павлака(150 Милилитри)

Мелени лешници(100 Грама)

Мелени бисквити(100 Грама)

Капучино во прав(4 Супени лажици)

Рум(3 Кафени лажици)

Какао(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Јајцата внимателно скршете ги на половинки. За посигурно и поуспешно засечете ги со остар нож по работ на кој се споени, па малку стиснете.
  2. Слатката павлака, румот, какаото, капучиното и чоколадото растопете ги на оган добро да се соединат.
  3. Потоа со миксер добро изматете ги, па додајте ги лешниците и бисквитите. Доколку смесата ви е течна, додајте уште малку бисквити или лешници, доколку, пак е поретка, регулирајте со румот, но имате предвид дека смесата ќе се стегне повеќе откако добро ќе се излади. Значи, ниту пресува ниту претечна.
  4. Оставете да се излади повремено мешајќи, потоа полнете ги чоколадните јајца.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: