Рецепти
Чоколадни јајца Ана Ристеска

Лесен и едноставен чоколаден десерт со кој ќе ги изненадите гостите за Велигден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадни јајца(8 )

Слатка павлака(150 Милилитри)

Мелени лешници(100 Грама)

Мелени бисквити(100 Грама)

Капучино во прав(4 Супени лажици)

Рум(3 Кафени лажици)

Какао(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Јајцата внимателно скршете ги на половинки. За посигурно и поуспешно засечете ги со остар нож по работ на кој се споени, па малку стиснете.
  2. Слатката павлака, румот, какаото, капучиното и чоколадото растопете ги на оган добро да се соединат.
  3. Потоа со миксер добро изматете ги, па додајте ги лешниците и бисквитите. Доколку смесата ви е течна, додајте уште малку бисквити или лешници, доколку, пак е поретка, регулирајте со румот, но имате предвид дека смесата ќе се стегне повеќе откако добро ќе се излади. Значи, ниту пресува ниту претечна.
  4. Оставете да се излади повремено мешајќи, потоа полнете ги чоколадните јајца.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: