Рецепти
Чоколадни јајца Ана Ристеска

Лесен и едноставен чоколаден десерт со кој ќе ги изненадите гостите за Велигден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадни јајца(8 )

Слатка павлака(150 Милилитри)

Мелени лешници(100 Грама)

Мелени бисквити(100 Грама)

Капучино во прав(4 Супени лажици)

Рум(3 Кафени лажици)

Какао(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Јајцата внимателно скршете ги на половинки. За посигурно и поуспешно засечете ги со остар нож по работ на кој се споени, па малку стиснете.
  2. Слатката павлака, румот, какаото, капучиното и чоколадото растопете ги на оган добро да се соединат.
  3. Потоа со миксер добро изматете ги, па додајте ги лешниците и бисквитите. Доколку смесата ви е течна, додајте уште малку бисквити или лешници, доколку, пак е поретка, регулирајте со румот, но имате предвид дека смесата ќе се стегне повеќе откако добро ќе се излади. Значи, ниту пресува ниту претечна.
  4. Оставете да се излади повремено мешајќи, потоа полнете ги чоколадните јајца.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: