Рецепти
Чоколадни тартуфи Ана Ристеска

Одличен десерт за божиќните и новогодишните празници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(300 Милилитри)

Црно чоколадо(300 Грама)

Несолен путер(1 Супена лажица)

Рендана кора од мандарина(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бренди(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Ставете ја павлаката во сад да се загрее, но не да се свари. Потоа тргнете ја од шпорет и додајте го путерот, промешајте да се стопи. Додајте ја кората од мандарина.
  2. Искршете го чоколадото на парчиња и прелијте го со топлата павлака, внимателно мешајте додека смесата чоколадото не се стопи. Додајте прстофат сол и чаша бренди.
  3. Мешајте додека не добиете еднолична смеса и потоа ставете ја смесата во фрижидер 2 часа да се излади.
  4. Сервирајте во чинија за тартуфи, со шише црвено вино, чинија сомелени бадеми, лешници, ореви, чинија со 3 супени лажици какао, пишкоти или бисквити. Ставете и чаша со врела вода и лажички. Така секој ќе може да си направи тартуфи по свој вкус.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: