Рецепти
Чоколадно брауни Ана Ѓорова

Идеален рецепт за десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(185 Грама)

Црно чоколадо(185 Грама)

Брашно(85 Грама)

Шеќер(280 Грама)

Какао(40 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Млечно чоколадо(50 Грама)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Најпрвин, се топат путерот и црното чоколадо на тивко. Додека путерот и чоколадото се ладат, рерната се загрева на 180 степени.
  2. Се мешаат брашното и какаото за да нема грутки.
  3. Белото и млечното чоколадо се сечат на ситни коцки.
  4. Јајцата се мешаат со шеќерот со миксер 5 минути на најсилна температура.
  5. Се мешаат смесата со топеното чоколадо со онаа од јајцата и шеќерот. Потоа, се додава смесата со брашното и какаото како и коцките од бело и млечно чоколадо.
  6. Откога сè убаво ќе се измеша, смесата се става во подмачкана тава за печење и се пече 15-20 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: