Рецепти
Чорба од праз и ориз (посно) Ана Ѓорова

Посно и вкусно јадење од ориз и праз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Празот го сечкаме, но не премногу ситно. Се пржи додека убаво да омекне и да испари водата.
  2. Ги додаваме сосот од домати, мешаниот зачин, солта и биберот.
  3. На крај го додаваме и оризот и убаво ја промешуваме смесата.
  4. Се додава вода колку да се покрие смесата и се става во рерна да се пече.
  5. Количината на водата и времето на печењето зависат од тоа колку сакате да ви биде сува манџата, да биде посува или посочна.
  6. По желба може да се додадат сечкани суви пиперки или со оваа смеса може да се наполнат црвени пиперки.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: