Рецепти
Чорба од праз и ориз (посно) Ана Ѓорова

Посно и вкусно јадење од ориз и праз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Празот го сечкаме, но не премногу ситно. Се пржи додека убаво да омекне и да испари водата.
  2. Ги додаваме сосот од домати, мешаниот зачин, солта и биберот.
  3. На крај го додаваме и оризот и убаво ја промешуваме смесата.
  4. Се додава вода колку да се покрие смесата и се става во рерна да се пече.
  5. Количината на водата и времето на печењето зависат од тоа колку сакате да ви биде сува манџата, да биде посува или посочна.
  6. По желба може да се додадат сечкани суви пиперки или со оваа смеса може да се наполнат црвени пиперки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: