Рецепти
Чорба од цвекло и ѓумбир Ана Ѓорова

Интересна идеја за како да го подготвите цвеклото во вкусна чорба со комбинација од ѓумбир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(3 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Бистра зеленчукова супа(500 Милилитри)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Вода(500 Милилитар)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Нискомаслена павлака(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Излупете го цвеклото и исечкајте го на коцкички.
  2. На загреано маслиново масло во тенџере пропржете го неколку минути, па додајте го кромидот, лукот и ѓумбирот.
  3. Промешајте и пржете неколку минути и зачинете со сол и бибер.
  4. Налејте му половина литар вода и половина литар супа од зеленчук, покријте го тенџерето и варете 20 минути додека цвеклото не е готово.
  5. Кога ќе биде сварено цвеклото, тргнете го од шпорет, изблендирајте го и вратете го да проврие уште неколку минути.
  6. Послужете го топло со една лажица павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: