Рецепти
Чорба со блитва и кисела павлака Ана Ѓорова

Лесна и освежителна чорба за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Блитва(1 врзоп исчистена )

Кромид(1 Главица)

Морков(2 )

Гриз(40 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Вегета

Сол

Бибер

Ким(1/2 Кафена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Кромидот пржете го во тенџере со загреано масло на оган.
  2. Откако ќе омекне, додајте го ренданиот морков и сечканите листови блитва.
  3. Зачинете со сол, бибер, вегета и ким, па додајте го гризот.
  4. Додајте 800 мл вода и промешајте, па откако гризот ќе се свари, тргнете го тенџерето од оган.
  5. Киселата павлака размешајте ја со 70 мл вода и со непрекинато мешање додавајте ја во тенџерето и сервирајте ја веднаш.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: