Рецепти
Чорба со блитва и кисела павлака Ана Ѓорова

Лесна и освежителна чорба за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Блитва(1 врзоп исчистена )

Кромид(1 Главица)

Морков(2 )

Гриз(40 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Вегета

Сол

Бибер

Ким(1/2 Кафена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Кромидот пржете го во тенџере со загреано масло на оган.
  2. Откако ќе омекне, додајте го ренданиот морков и сечканите листови блитва.
  3. Зачинете со сол, бибер, вегета и ким, па додајте го гризот.
  4. Додајте 800 мл вода и промешајте, па откако гризот ќе се свари, тргнете го тенџерето од оган.
  5. Киселата павлака размешајте ја со 70 мл вода и со непрекинато мешање додавајте ја во тенџерето и сервирајте ја веднаш.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: