Рецепти
Чорба со пченка и домати Ана Ѓорова

Вкусна вегетаријанска рецепта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(700 Грама)

Кромид(1 Главица)

Целер(2 )

Вегета(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Брашно(1 Кафена лажица)

Масло(2 Кафени лажици)

Пченка(200 Грама)

Вода(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Доматите варете ги во солена вода со исечканиот кромид и со целерот.
  2. Кога состојките добро ќе се сварат испасирајте ги, додајте им малку брашно на пржено масло и налејте 1 литар топла вода.
  3. Кога сето ова ќе зоврие, додајте ја пченката во чорбата.
  4. Кога ќе омекнат зрната од пченка, чорбата може да се сервира.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: