Рецепти
Чорба со шампињони и кисела павлака Ана Ѓорова

Брза и лесна чорба за одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Брашно(50 Грама)

Компир(2 )

Лимон(1/2 )

Кромид(1 Главица)

Млеко(300 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

9За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот се пржи во тенџере на оган.
  2. Откако ќе омекне, се зачинува со сол и бибер, па се додаваат компирите (лупени) исечени на мали коцки и шампињоните на листови.
  3. Откако течноста ќе испари, се додава брашното и се меша со лажица додека да се испржи, но се внимава да не потемне.
  4. Се додаваат 400 мл вода и млекото.
  5. Киселата павлака се меша со 1/2 цеден лимон, па откако компирите ќе се сварат, се додаваат 2 црпалки од чорбата во садот со павлаката и се меша.
  6. Размешаната павлака се додава во тенџерето на оган и се промешува, па чорбата за кратко се сервира.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: