Рецепти
Чорба со спанаќ и со јунешко Ана Ѓорова

Вкусна чорба за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(500 Грама)

Јунешко мелено месо(300 Грама)

Ориз(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Морков(1 )

Јајце(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во зовриена вода додајте го исечканиот спанаќ, оризот и меленото јунешко месо.
  2. На малку масло продинстајте го ситно исечканиот кромид и лукот, морковот, па додајте една лажица брашно и црвен пипер. Постојано мешајте додека состојките се соединат.
  3. Состојките во тенџерето динстајте ги на тивок оган додека да се свари оризот, па додајте ја приготвената запршка.
  4. Чорбата оставете ја да проврие, зачинете ја со вегета и варете уште 10-тина минути.
  5. Пред крајот на варењето додајте едно изматено јајце.
  6. Чорбата служете ја со кисело млеко или со јогурт.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: