Рецепти
Чорба со спанаќ и со јунешко Ана Ѓорова

Вкусна чорба за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(500 Грама)

Јунешко мелено месо(300 Грама)

Ориз(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Морков(1 )

Јајце(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во зовриена вода додајте го исечканиот спанаќ, оризот и меленото јунешко месо.
  2. На малку масло продинстајте го ситно исечканиот кромид и лукот, морковот, па додајте една лажица брашно и црвен пипер. Постојано мешајте додека состојките се соединат.
  3. Состојките во тенџерето динстајте ги на тивок оган додека да се свари оризот, па додајте ја приготвената запршка.
  4. Чорбата оставете ја да проврие, зачинете ја со вегета и варете уште 10-тина минути.
  5. Пред крајот на варењето додајте едно изматено јајце.
  6. Чорбата служете ја со кисело млеко или со јогурт.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: