Рецепти
Џем од аронија Ана Ѓорова

Домашно приготвен џем на едноставен начин. Одлична комбинација со потпечено лепче и млеко.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Аронија(1 Килограм)

Шеќер(750 Грама)

Вода(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Шеќерот ставете го во сад за варење и прелијте го со 300 мл вода.
  2. Аронијата измијте ја убаво и пригответе ја за варење.
  3. Откако ќе зоврие шеќерот со водата, додајте ја приготвената аронија и варете со мешање додека да добиете мазна и еднолична смеса.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: