Рецепти
Домашен овошен сладолед со ф’стаци Ана Ѓорова

Сладолед од ароматични шумски плодови и вкусни јатки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати малини(1/2 Чаша)

Замрзнати боровници(1/2 Чаша)

Замрзнати јагоди(1/2 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Ф‘стаци(0.5 Шака)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Ставете ги сите состојки во блендер и измешајте ги со неколку кратки вклучувања.
  2. Ако сладоледот е премногу густ, разредете го со малку сок од лимон или павлака.
  3. Добиената смеса ставете ја во сад и во замрзнувач неколку часа или преку ноќ да отстои.

Послужете го сладоледот ладен со јаткасти плодови или свежо шумско овошје, а може по желба да ставите и чоколаден прелив.

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: