Рецепти
Домашен сладолед на стапче од праски Ана Ѓорова

Домашен сладолед од праски и кокосово млеко – вистинско освежување во топлите летни денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(830 Милилитри)

Јаворов сируп(1/3 Чаша)

Кокосови снегулки(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Праска(2 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Праските исечете ги на мали парчиња.
  2. Измешајте ги сите состојки (освен праските) во сад или изблендирајте ги.
  3. Пластични чашки или калапчиња за сладолед наполнете ги малку повеќе од половина со смесата и одозгора наредете ги исечканите праски, па потоа доставете ја смесата од кокос и убаво распоредете.
  4. Ставете мали лажички во чашките доколку немате стапчиња за сладолед.
  5. Чашките ставете ги во замрзнувач околу 6 часа или оставете ги да отстојат преку ноќ.
  6. Кога ќе бидат убаво замрзнати, ставете ги чашките под топол млаз вода за полесно да го извадите сладоледот и уживајте.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: