Рецепти
Домашен сладолед на стапче од праски Ана Ѓорова

Домашен сладолед од праски и кокосово млеко – вистинско освежување во топлите летни денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(830 Милилитри)

Јаворов сируп(1/3 Чаша)

Кокосови снегулки(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Праска(2 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Праските исечете ги на мали парчиња.
  2. Измешајте ги сите состојки (освен праските) во сад или изблендирајте ги.
  3. Пластични чашки или калапчиња за сладолед наполнете ги малку повеќе од половина со смесата и одозгора наредете ги исечканите праски, па потоа доставете ја смесата од кокос и убаво распоредете.
  4. Ставете мали лажички во чашките доколку немате стапчиња за сладолед.
  5. Чашките ставете ги во замрзнувач околу 6 часа или оставете ги да отстојат преку ноќ.
  6. Кога ќе бидат убаво замрзнати, ставете ги чашките под топол млаз вода за полесно да го извадите сладоледот и уживајте.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: