Рецепти
Домашен сладолед на стапче од праски Ана Ѓорова

Домашен сладолед од праски и кокосово млеко – вистинско освежување во топлите летни денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(830 Милилитри)

Јаворов сируп(1/3 Чаша)

Кокосови снегулки(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Праска(2 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Праските исечете ги на мали парчиња.
  2. Измешајте ги сите состојки (освен праските) во сад или изблендирајте ги.
  3. Пластични чашки или калапчиња за сладолед наполнете ги малку повеќе од половина со смесата и одозгора наредете ги исечканите праски, па потоа доставете ја смесата од кокос и убаво распоредете.
  4. Ставете мали лажички во чашките доколку немате стапчиња за сладолед.
  5. Чашките ставете ги во замрзнувач околу 6 часа или оставете ги да отстојат преку ноќ.
  6. Кога ќе бидат убаво замрзнати, ставете ги чашките под топол млаз вода за полесно да го извадите сладоледот и уживајте.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: