Рецепти
Домашен сладолед од чоколадо и банана Ана Ристеска

Фин кремаст сладолед, подготвен од квалитетни состојки за да добиете здрав и освежителен десерт за вашите најмили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадно млеко(4 Децилитри)

Црно чоколадо(350 Грама)

Зрела банана(2 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Екстракт од рум(2 Кафени лажици)

Слатка павлака(4 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во еден сад, на пареа, соединете ги чоколадното млеко и чоколадото за готвење. Повремено мешајте додека чоколадото не се стопи
  2. Излупете ги бананите и изблендирајте ги во блендер
  3. Во оладената смеса од чоколадо додадете ја кашата од банана и екстрактите од рум и ванила
  4. Слатката павлата матете ја додека не се добие цврст шлаг и потоа додадете ја во чоколадната смеса и полека соединете ги смесите
  5. Вака спремниот сладолед, ставете го во замрнувач за да се зацврсти
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: