Рецепти
Домашен сладолед од чоколадо и банана
Фин кремаст сладолед, подготвен од квалитетни состојки за да добиете здрав и освежителен десерт за вашите најмили
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Чоколадно млеко(4 Децилитри)
Црно чоколадо(350 Грама)
Зрела банана(2 )
Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)
Екстракт од рум(2 Кафени лажици)
Слатка павлака(4 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Во еден сад, на пареа, соединете ги чоколадното млеко и чоколадото за готвење. Повремено мешајте додека чоколадото не се стопи
- Излупете ги бананите и изблендирајте ги во блендер
- Во оладената смеса од чоколадо додадете ја кашата од банана и екстрактите од рум и ванила
- Слатката павлата матете ја додека не се добие цврст шлаг и потоа додадете ја во чоколадната смеса и полека соединете ги смесите
- Вака спремниот сладолед, ставете го во замрнувач за да се зацврсти
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во