Рецепти
Домашен сладолед од чоколадо и банана Ана Ристеска

Фин кремаст сладолед, подготвен од квалитетни состојки за да добиете здрав и освежителен десерт за вашите најмили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадно млеко(4 Децилитри)

Црно чоколадо(350 Грама)

Зрела банана(2 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Екстракт од рум(2 Кафени лажици)

Слатка павлака(4 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во еден сад, на пареа, соединете ги чоколадното млеко и чоколадото за готвење. Повремено мешајте додека чоколадото не се стопи
  2. Излупете ги бананите и изблендирајте ги во блендер
  3. Во оладената смеса од чоколадо додадете ја кашата од банана и екстрактите од рум и ванила
  4. Слатката павлата матете ја додека не се добие цврст шлаг и потоа додадете ја во чоколадната смеса и полека соединете ги смесите
  5. Вака спремниот сладолед, ставете го во замрнувач за да се зацврсти
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: