Рецепти
Домашен сладолед од чоколадо и банана Ана Ристеска

Фин кремаст сладолед, подготвен од квалитетни состојки за да добиете здрав и освежителен десерт за вашите најмили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадно млеко(4 Децилитри)

Црно чоколадо(350 Грама)

Зрела банана(2 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Екстракт од рум(2 Кафени лажици)

Слатка павлака(4 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во еден сад, на пареа, соединете ги чоколадното млеко и чоколадото за готвење. Повремено мешајте додека чоколадото не се стопи
  2. Излупете ги бананите и изблендирајте ги во блендер
  3. Во оладената смеса од чоколадо додадете ја кашата од банана и екстрактите од рум и ванила
  4. Слатката павлата матете ја додека не се добие цврст шлаг и потоа додадете ја во чоколадната смеса и полека соединете ги смесите
  5. Вака спремниот сладолед, ставете го во замрнувач за да се зацврсти
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: