Рецепти
Домашен сладолед од чоколадо и банана Ана Ристеска

Фин кремаст сладолед, подготвен од квалитетни состојки за да добиете здрав и освежителен десерт за вашите најмили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Чоколадно млеко(4 Децилитри)

Црно чоколадо(350 Грама)

Зрела банана(2 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Екстракт од рум(2 Кафени лажици)

Слатка павлака(4 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во еден сад, на пареа, соединете ги чоколадното млеко и чоколадото за готвење. Повремено мешајте додека чоколадото не се стопи
  2. Излупете ги бананите и изблендирајте ги во блендер
  3. Во оладената смеса од чоколадо додадете ја кашата од банана и екстрактите од рум и ванила
  4. Слатката павлата матете ја додека не се добие цврст шлаг и потоа додадете ја во чоколадната смеса и полека соединете ги смесите
  5. Вака спремниот сладолед, ставете го во замрнувач за да се зацврсти
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: