Рецепти
Домашен сок од калинки Ана Ѓорова

Богат сок со витамини, минерали и антиоксиданти кој е одличен за после тренинг, а исто така се препорачува за деца во неограничени количини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Калинка(1 чаша зрна )

Вода(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Внимателно излупете ги калинките и зрната ставете ги во блендер со половина чаша вода. Убаво изблендирајте 1 минута.
  2. Потоа земете цедалка и исцедете го сокот од калинки, притискајќи со лажица одозгора за да се исцеди што повеќе течност.
  3. Сокот послужете го веднаш. Совет: не ги фрлајте семките од калинка бидејќи и тие се богат извор на витамини и минерали. Помешајте ги со малку сол и шеќер и јадете ги.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: